2015. március 17., kedd

Rebarbarás meggyes piskóta

Túl sokszor nem szoktam sütni, mert főzni sokkal jobban szeretek, de összegyűlt néhány kacsa tojás és azt csak sütésnek szabad kitenni állítólag. A Tescoban járva találtam a rebarbara konzervet és mivel még csak egyszer ettem (igaz akkor nem konzervet), és nagyon ízlett, rögtön lecsaptam rá. 

A piskóta nagyon egyszerű semmi extra, kb. 5 perc és kész.

Vizes piskóta: 5 tojás (nálam most kacsa)
                      6 kanál forró víz
                      10 kanál kristálycukor ezeket habosra verjük
                      10 kanál liszt (nálam 8 kanál és 2 kanál kókuszreszelék)
                      1/2 cs. sütőpor (nálam a kacsa tojás miatt 1 egész csomag)






Más!

Mivel nagyon szépen kezd alakulni a kinti időjárás elültettük a magokat. Paradicsom, paprika, uborka, kel-, sima-, és vörös káposzta, karalábé és zeller. :)
Majd meglátjuk mi lesz belőle. Ezeket mindig az apukám csinálta, mi csak néztük messziről. :(




 És persze a kinti segítség sem maradhat ki :o)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése