2013. január 4., péntek

Új év

Kezdem talán azzal, hogy a tavalyi év nem zárult túl boldogan. Sajnos nagyon úgy tűnik, hogy nem lehet saját kisbabánk csak akkor, ha örökbe fogadunk. De már próbálok ezen nem szomorkodni, csak még kicsit nehéz elfogadni a helyzetet. És egyenlőre nehéz Janikámnak is feldolgozni a dolgokat, annál is inkább, mert az ő családja részéről nagyon nagy a nyomás és folyton az orra alá dörgölik, hogy lehet neki másik felesége is, mert nem az ő hibájából nincs kisbaba. 
Hálás vagyok a Jóistennek, hogy minden probléma ellenére is ilyen hűségesen kiáll mellettem és, hogy minden gond ellenére is ennyire tud engem szeretni. Ez nagyon sokat segít abban, hogy könnyebben túl tudjunk jutni az elénk gördített akadályokon. Mert bár nem ugyan azon az úton megyünk, de egymás mellett, egymás kezét fogva, egymást segítve fogjuk leküzdeni a nehézségeket.

Az idén aztán úgy gondoltam, hogy ellentétben más évekbeli elhatározásomtól, hogy nem teszek újévi fogadalmat az idén mégis megfogadok egy pár dolgot:
1. Minden hónapban elolvasok legalább egy könyvet. Mert szerintem az utóbbi 5 évben 5-nél több könyvet nem vettem a kezembe.
2. Befejezem a félbehagyott kézimunkáimat, és készítek sok újat is.
3. A lakás dekorálást megpróbálom időszak szerint és időben elkészíteni, és persze ki is rakni. :)
4. Havonta legalább egy nagyobb kirándulás, bárhol nem csak ismeretlen helyeken.
5. Krémes sütik készítésének "profi" elsajátítása, mert Jani csak a krémes sütiket szereti.
6. Hetente legalább egyszer tornázni.
7. Új munkahelyet keresni, mert ahol most vagyok már nem tudok fejlődni, és nem érzem jól magam.
8. Pozitívan gondolkodni, még ha nehezemre is esik.
9. Újra elkezdem az angol nyelv felelevenítését, mert nagyon sok mindenre nem emlékszem már.
10. Varrógépet nem csak nadrág felhajtásra használni. :)
És végül a legfontosabb, hogy mindig elégedett leszek magammal. És mindig minden és mindenki ellenére BOLDOG leszek.

Ezek nem is olyan igazi fogadalmak, csak olyan megvalósítandó kis apróságok.

5 megjegyzés:

 1. Kívánok Nektek erőt, és kitartást, szeressétek egymást úgy, mint most. A "megvalósítandó" kis apróságokhoz pedig hajráááá

  VálaszTörlés
 2. Nagyon megrendültem a soraidon... Én is csak azt tudom írni, hogy kitartást és sok-sok pozitív gondolatot, érzést kívánok Nektek! Sajnálom, hogy pont onnan nem kaptok támogatást, ahonnan a legnagyobb szükség lenne rá, de a szerelem minden akadályt le tud győzni. Közhely, de így van. Szorítok Nektek, hogy minden álmotok teljesüljön, ha pici vargabetűvel is!

  VálaszTörlés
 3. Szívbe markoló sorokat írtál. Kívánok Nektek én is minden Jót, örömet és egészséget, igazán nagyon boldog új évet!

  VálaszTörlés
 4. Nagyon szépen köszönöm a biztató sorokat. Sokat segít, hogy "idegen"-ek ilyen kedvesek, míg azok, akik a családba tartoznak teljesen negatívak.

  VálaszTörlés